Fängelse för dödsskjutning vid Kungens kurva

Polis på plats efter skottlossningen vid bensinmacken vid Kungens kurva söder om Stockholm, där en man dödades och en kvinna skadades. Arkivbild.
Polis på plats efter skottlossningen vid bensinmacken vid Kungens kurva söder om Stockholm, där en man dödades och en kvinna skadades. Arkivbild. Foto: Claudio Bresciani/TT

En 24-årig man döms till 17 år och tio månaders fängelse efter dödsskjutningen vid en bensinmack vid Kungens kurva utanför Stockholm förra året.

Skjutningen var enligt åklagaren del av en konflikt mellan Vårbynätverket och en annan gruppering – men den egentliga måltavlan klarade sig.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

24-åringen fälls för mord på en ung man vid bensinmacken, samt mordförsöken på en kvinna som skadades vid skottlossningen samt kvinnans 29-årige make. Det var maken som enligt polis och åklagare var den egentliga måltavlan vid skjutningen, och bakgrunden till detta är en långvarig och djup konflikt mellan honom och det så kallade Vårbynätverket, dit 24-åringen kopplas.

"Den tunga bevisningen mot 24-åringen har varit övervakningsfilmer från bensinstationen och bilder från övervakningsfilmer tagna i Vårby centrum drygt en timme före skjutningen", säger Kian Amraée, en av två juristdomare som dömt i målet, i ett pressmeddelande från Södertörns tingsrätt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons