Annons
X
Annons
X

En död i krock utanför Uppsala

En person omkom vid en trafikolycka under förmiddagen vid Bälinge norr om Uppsala. Snökaoset har ställt till det i trafiken med flera olyckor och SMHI varnar för snöhalka i stora delar av landet.

Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX (BILDEN ÄR INTE FRÅN OLYCKSPLATSEN)

En lastbil krockade vid 10.30-tiden med en personbil på avfarten från länsväg 600 vid Bälinge. Enligt polisen kan eventuellt ytterligare några bilar vara inblandade i krocken. Det snöade kraftigt när olyckan inträffade.

Det är risk för snöhalka i stora delar av landet, uppger SMHI.

Tidigare, vid 8-tiden på morgonen, inträffade en trafikolycka i Järfälla när en SL-buss frontalkrockade med en bil. Fem personer har förts till sjukhus.

Annons
X

Klockan var strax före åtta på morgonen när en buss orsakade en större trafikolycka på Viksjöleden i Järfälla. SL-bussen kom körande mot en bilkö, men föraren lyckades inte stanna på grund av halkan.

Bussen körde först in i bilkön, styrde sedan ut och frontalkrockade med en mötande bil.

– Busschauffören har förts till sjukhus med ambulanshelikopter. Även två av bilisterna som blev påkörda bakifrån har förts till sjukhus med nacksmärtor. Föraren och ett barn som satt i den bil som bussen frontalkrockade med är också förda till sjukhus, säger Per Jonsson, räddningsledare på Brandförsvaret, som först var på plats efter olyckan.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Sammanlagt fem personer fick föras till sjukhus.

  Viksjöleden var avstängd i båda riktningarna efter olyckan.

  SMHI har utfärdat en halkvarning för hela Stockholmsområdet och även Gävleborg, Uppsala, Västmanland och Södermanland. Det kommer att fortsätta snöa under hela tisdagen och natten till onsdagen.

  Annons
  Annons
  X
  Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX (BILDEN ÄR INTE FRÅN OLYCKSPLATSEN) Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X