Annons

”En budget i balans kräver mindre byråkrati”

Stockholms läns landsting skall ha en budget i balans, tillgängligheten i sjukvården skall öka och kollektivtrafiken skall gå i tid. Ska detta bli verklighet krävs det mindre centralstyrning och byråkrati och mer av öppenhet och uppföljning. Det skriver allianspartierna i Stockholms läns landsting som svar till Helen Hellmark Knutsson angående fusket inom SL.

Publicerad

Alliansen i Stockholms läns landsting har gett flera tydliga löften som vi ska infria under mandatperioden: Stockholms läns landsting skall ha en budget i balans, tillgängligheten i sjukvården skall öka och kollektivtrafiken skall gå i tid. Ska detta bli verklighet krävs det mindre centralstyrning och byråkrati och mer av öppenhet och uppföljning. Vi vill att mångfald, utveckling och entreprenörskap ska prägla Stockholms läns landsting.

Invånarna i Stockholms län har mycket att vinna på en ökad mångfald inom sjukvården och kollektivtrafiken. Därför utvecklar vi nu ett ramverk för en modern styrning av landstinget där privata och offentliga utförare ska arbeta under tydliga och lika villkor. Självklart ska alla avtal följas upp och efterlevas. De som inte sköter sig ska riskera indragen verksamhet eller viten. Alliansen i Stockholms län tolererar inte fusk med skattebetalarnas pengar.

Annons
Annons
Annons
Annons