Annons

En av tre grunnar på nytt jobb

Mer än var tredje anställd funderar på att byta jobb eller omskola sig de närmaste två åren. Det är en kraftig ökning sedan 2002. Då hade var fjärde anställd ”jobb- bytarplaner”.

Under strecket
Publicerad

Undersökningen som gjorts av Zapera på uppdrag av Lernia, kan tolkas som en spirande optimism när det gäller utbudet av jobb. - Lågkonjunkturen har medfört att många blivit kvar längre på sina arbeten än vad de hade tänkt sig. När vi nu börjar se positiva tecken i ekonomin börjar allt fler att fundera på att byta jobb eller på att omskola sig, säger Ingemar Alserud, vd på utbildningsföretaget Lernia.

När samma undersökning gjordes förra året uppgav endast 25 procent att de hade sådana planer. Ökningen är därmed 40 procent. Allra ivrigast när det gäller att byta jobb - inte omskola sig - är stockholmarna. Nära var femte kan tänka sig byta jobb inom två år. Av undersökningen framgår också att tre av fyra anställda saknar en dokumenterad plan för kompetensutveckling på jobbet. - Detta är det kanske mest alarmerande i undersökningen, säger Ingemar Alserud. - Ökad rörlighet och en uttalad vilja till jobbyte är positivt. Men att så få får möjligheter att utvecklas på sina arbetsplatser är skrämmande.

Annons
Annons
Annons