En av fem på Danderyd hade antikroppar

Av de som ingick i studien av de vårdanställda på Danderyds sjukhus, var det strax under 20 procent som hade antikroppar mot coronaviruset. Arkivbild.
Av de som ingick i studien av de vårdanställda på Danderyds sjukhus, var det strax under 20 procent som hade antikroppar mot coronaviruset. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

Nästan en av fem ur vårdpersonalen vid Danderyds sjukhus bar på antikroppar mot cornaviruset i våras, visar en undersökning från sjukhuset.

Förekomsten av antikroppar skilde sig varken åt åldersmässigt eller mellan könen. Men undersköterskorna var överrepresenterade.

Under strecket
Victor Blomdahl/TT
Publicerad
Annons

Blodprover togs mellan den 14 april och den 8 maj och av totalt 2 149 medarbetare på Danderyds sjukhus som ingick i undersökningen hade 19,1 procent då antikroppar mot sars-cov-2. Enligt resultatet av rapporten fanns ingen markant skillnad i förekomst av antikroppar mellan män och kvinnor eller mellan olika åldersgrupper.

De vanligaste upplevda symtomen hos de med antikroppar hade varit huvudvärk, feber och nedsatt luktsinne. Statistiken visar också att den som hade visat sig ha antikroppar också troligast har upplevt förlust av luktsinnet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons