Annons
X
Annons
X

En av de anhållna tillhör Wolfpack

En av de anhållna tillhör det kriminella gänget Brödraskapet Wolfpack, uppger GP. Polisen hade på onsdagsmorgonen inte gjort några fler gripanden efter tisdagens spektakulära rån mot en postterminal i Göteborg. ”Polisarbetet fortsätter”, säger polisen till SvD.se.

En av de män som igår anhölls i samband med det spektakulära rånet mot postterminalen i Göteborg har kopplingar till det kriminella gänget Brödraskapet Wolfpack, uppger Göteborgs-Posten.

Den 40-årige mannen hämtades igår eftermiddag av polisen i sin bostad, och anhölls senare för medhjälpt till grovt rån. Enligt tidningen kom han nyligen ut från fängelset efter att 2004 ha dömts dör grovt narkotikabrott.

– Vi kommenterar inte det, men min klient är väldigt förvånad över att han blivit frihetsberövad. Han förnekar brott, säger mannens advokat Mats Olausson till SvD.se.

Annons
X

Polis och åklagare vill inte heller kommentera uppgiften.

– Vi kommenterar inte de här männens bakgrund eller var de hör hemma, säger Frans Dahlén på Göteborgspolisens informationsavdelning till SvD.se.

– Det är inget jag kan säga något om, men självklart tittar vi på sådana kopplingar. Vi undersöker så många spår som möjligt, säger åklagaren Ulrika Bentelius Egelrud.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  De tre männen – 40, 31 och 24 år gamla – anhölls vid 18.20-tiden i går misstänkta för delaktighet i kuppen. Rubriceringen är medhjälp till grovt rån, uppger polisen.

  Polisen misstänker att sammanlagt ett tiotal personer var inblandade i rånet och utplaceringen av de föremål som polisen misstänkte var bomber.

  Enligt Dahlén har polisen flera spaningsuppslag. Vilka dessa är, eller om polisen söker några särskilda personer, vill han dock inte kommentera.

  – Det är inget vi kan gå in på. Jag vill heller inte säga vad de anhållna har sagt i förhör, säger Dahlén.

  Brödraskapet Wolfpack har fått mycket uppmärksamhet i media den senaste tiden. En bomb mot åklagaren Barbro Jönssons bostad i Trollhättan sattes samband med en rättegång mot några medlemmar i det kriminella gänget.

  Gänget har lokaler i Göteborg och pekas ut som en av de grupperingar som just nu är inblandade i en större konflikt mellan kriminella. Flera knivdåd och skottlossningar sätts i samband med konflikten.

  Delar av centrala Göteborg lamslogs i går sedan bilar satts i brand, fotanglar kastats ut och misstänkta bomber placerats ut. Senare under dagen konstaterades att bomberna inte var riktiga, men trots det hade föremålen redan skapat oro.

  Minst 120 personer evakuerades, kollektivtrafik ställdes in och polisen kunde själva inte ta sig till sina jobb.

  Bilar sattes i brand svd.se Mejla SvD - eller ring 08-13 53 00 svd.se De misstänkta bomberna (pdf) svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X