En arbetsmobil för e-posten

Nokia 9300 är en riktig arbetsgivarmobil. Den saknar det mesta av vågad design och fräcka funktioner. Men så är den främst gjord för att anställda ständigt ska nå sin e-post och komma åt sitt företags interna datasystem.

Under strecket
Publicerad
Annons

Att det inte handlar om en vanlig konsumentprodukt märks bland annat på att Nokia inte ens satt in en kamera i mobilen. Kamera har i dag annars blivit standard i alla mobiler som kostar mer än någon tusenlapp.
Men här ska Nokia tydligen visa att arbetsgivaren inte behöver betala för någon extra flärd om han eller hon utrustar de anställda med en Nokia 9300. Dessutom är det faktiskt så att många företag inte ens tillåter att en kamera tas in på deras område.

Fast lite till överdrift har Nokia nog ändå gått. Visserligen har de satt in en enkel musikspelare i mobilen men vanlig fm-radio har de struntat i. Och att lyssna på radion med arbetsmobilen är nog en förmån som de flesta arbets- givare kan tänkas bjuda sina anställda på.
Men det här är ändå ett slags sidoanmärkningar. Nokia 9300 är i grunden gjord för helt andra saker och ska förstås bedömas efter det.
Framför allt är det här en mobil för de som ofta behöver skriva längre meddelanden och ta emot e-post som innehåller exempelvis textdokument.
För alla de här sakerna fungerar Nokia 9300 utmärkt.
Det går lätt att skriva på tangentbordet även om man måste använda tummarna och inte når samma skrivhastighet som på en vanlig dator.
Bildskärmen är dessutom tillräckligt stor för att man åtminstone ska kunna läsa igenom ett kortare dokument.

Annons
Annons
Annons