Annons
X
Annons
X
Film
Recension

Kvarteret Skatan reser till Laholm Eminent ensemble räddar Laholmsresa

(uppdaterad)

Kvarteret Skatan reser till Laholm

Regi
Mikael Syrén
Genre
Komedi
Längd
1 tim 24 min

Betyg: 3 av 6

En avsevärd styrka i Kvarteret Skatan-gänget ligger i de medverkandes förmåga att lyfta även triviala rutiner till något högre. Den talangen får man viss användning för när denna tv- och scensuccé nu överförs till stor duk.

Här planerar våra vänner och goda grannar sommaren. Magnus och Frida (Johan Glans och Vanna Rosenberg) har äktenskapskris och beställer en tropisk resa på tu man hand. Jenny (Rachel Mohlin) är nykär i en cool norrman (Mads Ousdal) som vill ta henne till Rivieran. Bara Ulf (David Batra) vill till Laholm. Hans nya fru (Klara Zimmerberg som ersätter Anna Blomberg) har inget annat val än att hänga på.

Det tvingas snart även resten till, eftersom Ulf fingerar cancer och då ska han ju ha kvalitetstid med vännerna. I Laholm väntar ytterligare mackel. Frida vill skiljas, Jenny får kalla fötter när norrmannen vill ha barn, Magnus blir efterlyst för att ha blottat sig och hamnar i slagsmål med en cp-skadad (en typecastad Jesper Odelberg) och Ulfs nya fru planerar sitt kommande singelliv lite väl begeistrat.

Annons
X

Att en viss Seinfeld-ton präglar denna avväpnande inkorrekta komikergrupp är redan konstaterat och här återfinns flera ”lån” (särskilt cancerbluffen och en flygplansscen kommer i tankarna) som är tillräckligt omskrivna för att få lov att passera som originella och även ganska roliga.

Till skillnad från Seinfeld tycker man sig dessvärre ibland behöva förklara ett skämt ett extra varv. Sådant kan punktera vad som egentligen var riktigt kul och som vi faktiskt fattade utmärkt redan från början. Jag vill också invända mot en del störande inkonsekvens i personteckningen, som att mjuke Magnus som helst läser Törnfåglarna ändå plötsligt kan citera hela Terminator. Bakläxa.

Olidligt är det i alla fall inte, främst tack vare en eminent ensemble med mycket att ge, inklusive sevärde David Batra som så länge han inte fiser i badkaret är en trivsam gosse som alla bör uppskatta.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X