EM-silver till Niklas Bergström

Niklas Bergström från Glava~knep en silvermedalj i running target 10 m blandade lopp vid EM i sportskytte. Särskjutningen mot~Alexander Blinov från Ryssland blev spännande.~I grundomgången hade de båda 389 poäng.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

– Jag är inte helt nöjd med första rundan. Jag började bra men i skott 10-15 blev jag lite feg och tappade därmed sex poäng på dessa skott. Andra rundan kändes okej men inte helt hundra. Jag sköt dock riktigt bra poäng och fick några dåliga skott med mig. I och med detta så vågade jag gå på. Under de sista åtta skotten hade jag en mycket hög men stabil puls och jag hanterade detta bra~då jag vågade att skjuta dessa skott tidigt, berättade Niklas efter grundomgången.

I särskjutningen skjuter skyttarna två skott. Niklas öppnade med en nia mot Alexanders tia. I andra skottet sköt Niklas åter en nia medan Alexander petade in en åtta. Därmed lika efter särskjutningen och ytterligare en särskjutningsomgång fick genomföras. Här visade verkligen Niklas sin starka sida och med två tior mot Alexanders nia och åtta vann Niklas silvret med 389 + 18 + 20 poäng.

Annons
Annons
Annons