Annons

”Jag kommer alltid att vara någon som har varit sjuk”

Elsa Landgren har kämpat sig ända fram till en fil kand, men har ändå svårt att hitta ett jobb som fungerar för henne.
Elsa Landgren har kämpat sig ända fram till en fil kand, men har ändå svårt att hitta ett jobb som fungerar för henne. Foto: Emma-Sofia Olsson

Barn som överlevt en hjärntumör är vinnare – av den första ronden. I 20-årsåldern går de in i nästa fas, mot myndigheter som ser en kapabel ung vuxen. Under ytan finns en hjärntrött person som kämpar mot cancerns seneffekter.

Under strecket
Publicerad

Elsa har just blivit moster igen när vi ses hemma i hennes kvarter i Midsommarkransen. Syskonbarnen, varav flera bor i Stockholmstrakten, är livets största glädjeämne just nu.

Foto: Emma-Sofia Olsson

”Det är skönt att umgås med andra som haft cancer, då behöver man inte prata om det. Det blir en paus i vardagen”, säger Elsa Landgren.

Foto: Emma-Sofia Olsson

Chantal Palm.

Foto: Lena Palm

Att hitta sin plats i tillvaron som ung vuxen är sällan lätt. För den som överlevt cancer som barn och lider av olika komplikationer av den är det ännu tuffare.

Många bor kvar hemma länge eftersom det är svårt att hitta ett jobb som orken räcker till för. Det kan helt enkelt vara omöjligt att klara sig ekonomiskt. Många stångas med olika oförstående samhällsinstanser för att få rätt till stöd.

Annons
Annons
Annons