Annons
X
Annons
X

Elmehagen visar delar av avtalet

AMF Pensions tidigare vd Christer Elmehagen har nu kommit överens med Göran Tunhammar om att offentliggöra de delar av det pensionsavtal som rör den omdiskuterade pensionen efter 60 års ålder.

Av TT

De två stycken han nu offentliggör lyder:

”Ersättningskommittén vid AMF Pension har med verkan från och med 2004-01-01 beslutat att Elmehagens samtliga pensionsförmåner skall vara fullt betalda vid Elmehagens 60 års dag, samt att den totala årliga pensionspremien som föreligger vid denna tidpunkt skall inbetalas under ytterligare 30 månader, 2006-07-01-2008-12-31, eller under den tid Elmehagen kvarstår i tjänst.”

”Bolagets ersättningskommitté har även beslutat att den totala årliga pensionspremien som föreligger vid CE:s 60 års dag skall inbetalas under ytterligare 30 månader, 2006-07-01-2008-12-31 eller under den tid som CE kvarstår i tjänst”.

Annons
X

Dessa två stycken infördes i avtalet den 3 februari 2004 och undertecknades av AMF:s ordförande Göran Tunhammar och vd Christer Elmehagen.

Att innehållet i de två stycken av avtalet som nu redovisas är lika beror på att det första är avtalets inledning och en sammanfattning av avtalet.

– Jag tycker det är oerhört entydigt vilken process som gällde efter 60. Där står att jag ska ha samma pensionspremie som då jag fyllde 60 år, säger Elmehagen.

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Jag har inte i huvudet vad jag hade då. Men avtalet gick ju in till personalavdelningen som hade att effektuera det. Och de visste ju. Det skulle rulla på men inte höjas med löneökningar eller så.

  – Och i nästa årsredovisning står det ju 770 000 kronor så där måste det ju ha legat, säger Elmehagen.

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X