Ella: Blir lyrisk när jag tänker på semlan
Var finns den bästa semlan? När SvD häromveckan återpublicerade förra årets resultat av SvD:s semmeltest bad vi om läsarnas favoriter. Här är ett urval av de bästa i Stockholm.
1 / 5
Droppens Konditori
Det ställe som omnämns flest gånger är Droppens Konditori, som enligt läsaren Magnus har både ”bäst grädde, bäst mandelmassa och bäst semmelbulle”. Läsaren Jan instämmer. Det här är ett konditori som sannerligen har lyckats skapa en välkomponerad semla.
Adress: Tulegatan 2, Sundbyberg.
2 / 5
Enskedeparkens Bageri
Enskedes Bageri får starka lovord av läsaren Adam, som motiverar sitt val på följande sätt: ”Otrolig mandelmassa. OTROLIG. Helt i egen klass. Med ett färskt bröd och perfekt mängd grädde. Sanslöst bra.”
Adress: Enskede gårdsväg 3, Enskede.
3 / 5
Färingsö konditori
Läsaren Ella skickar semliga hälsningar från Stenhamra, där hennes favoritsemla går att inhandla.
”Ni må tro att jag är lycklig för här i Stenhamra har man öppnat ett litet konditori som gör alldeles förträffliga semlor. Jag älskar semlor! Jag har testat de flesta i Stockholm, men dessa slår bara allt! Bullen är helt himmelskt mjuk och go, och mandelmassan som toppas med grädden är magisk! Blir alldeles lyrisk när jag tänker på detta”, skriver Ella.
Adress: Herman Palms plan 2, Stenhamra.
4 / 5
Sockerbagaren
Den som letar efter en vanlig semla bör gå till Hantverkargatan, menar läsaren Linda.
”Det är en alldeles ”vanlig” semla, traditionell, utan överdrifter åt något håll. Lagom lite/mycket mandelmassa, lagom mycket god grädde och en luftig, hög bulle. Supergod!”, skriver Linda.
Adress: Hantverkargatan 28, Stockholm.
5 / 5
Clemedt Dunérs bakeri
Är du trött på vanliga semlor kanske en kanelbullesemla skulle smaka. Clemedt Dunérs bakeri på Gärdet gör så kallade ”kemlor” väl värda ett besök, tipsar läsaren Frej.
Adress: Värtavägen 31, Stockholm.