Elitidrottare gnabbas på Friskispass

VINNARSKALLAR Gamla elitidrottare passar i dokusåpasammanhang där deras vinnarinstinkt skapar rätt stämning. SVT:s Mästarnas mästare är lite taffligt utförd men bilderna av idrottsliga höjdpunkter förlåter mycket.

Under strecket
Publicerad
Annons

Den gamle skridskoåkaren Tomas Gustafson håller på att packa upp och får fram en plastpåse full med adaptrar. ”Hade du inga fler, eller?” Stefan Holm får direkt sätta skämtstandard för andra säsongen av Mästarnas mästare i SVT ikväll. Han gör det med den där snustorra högstadiehumorn som verkar särskilt idrottsmannamässig.

Medieförmedlingen av livet som elitidrottare är oftast inte heller någon skrattfest. Den koncentrerar sig på känningar i bakre låret och resultatsiffror, ibland någon vitsig rubrik eller någon förskönande omskrivning av skatteflykt. Berömda sportutövare må ge flera intervjuer i veckan, men eftersom de får samma frågor hela tiden krävs extrema personlighetsdrag och tossiga tilltag för att sticka ut från den blågula massan. (Till exempel att tatuera Guld 2lax9 på bröstet.)

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons