Annons

Rombos polska drottning faller pladask för herden

Hovsångerskan Elin Rombo ska sjunga drottning i ”Kung Roger” på Kungliga Operan i vår – samt ”Glada änkan”.
Hovsångerskan Elin Rombo ska sjunga drottning i ”Kung Roger” på Kungliga Operan i vår – samt ”Glada änkan”. Foto: Tomas Oneborg

Ett triangeldrama på polska – det är den senaste utmaningen för hovsångerskan Elin Rombo. På Kungliga Operan sjunger hon i vår både olycklig drottning i den polska operan ”Kung Roger” och huvudrollen i operetten ”Glada änkan”.

Publicerad

Platsen är perfekt. Elin Rombo värmer händerna runt pappmuggen med kaffe i den lite vinterkyliga drottninglogen, skapad som en hyllning till Oscar II och hans entourage på Kungliga Operan.

Den 43-åriga hovsångerskan pratar snabbt och entusiastiskt om rollen som drottning Roxana. Verket heter ”Kung Roger” och teamet bakom scenen är helt polskt. Operan skrevs 1926 av Karol Szymanowski och regisseras av Mariusz Treliński, regissör vid Teatr Wielki i Warszawa och även filmskapare.

”Roxana är drottning, men har ingen roll i kungens liv”, säger Elin Rombo om sin rollfigur i ”Kung Roger”. Den polske regissören Mariusz Treliński lägger in filmiska effekter så att operan blir som en psykologisk thriller.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 2

Elin Rombos frilansliv innebär en internationell karriär, men nu återvänder hon allt oftare hem – och till Kungliga Operan. Här i exklusiv miljö: kungliga foajén.

Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons