Elfstrand siktar på seger

Hennes pappa var först att träna fram en miljonär.
Själv är hon yngsta kvinna någonsin att bli proffstränare i Sverige.
När hemmabanan Åby den här veckan arrangerar V75 har Mimmi Elfstrand siktet inställt på seger.

Under strecket
Publicerad
KANAL 75
Foto: KANAL 75
Annons

23-åriga Mimmi Elfstrand blev vid årsskiftet yngsta kvinna någonsin att kvittera ut svensk proffstränarlicens. Efter att de senaste åren arbetat som lärling hos pappa Olle är det nu hon som ansvarar för stallet och därmed är det också hon som bossar, eller?
– Vi får väl se. Han vill gärna lägga sig i, säger Mimmi och skrattar.
– Egentligen är det ju inte så jättestor skillnad nu jämfört med tidigare men det känns bra att vara proffs.

Men att det var travtränare Mimmi Elfstrand skulle bli var inte helt självklart. Travet har förvisso alltid funnit där genom pappa Olle, vars Lyon på 70-talet blev förste svenske travhäst att springa in över en miljon kronor, men för Mimmis del var det framför allt ridhästarna som lockade i yngre år.
– Jag har tävlat i hoppning och från början ville jag faktiskt bli hästhandlare och hålla på med ridhästar. Men sen när jag började med travet var det roligare.
Men ridningen har ändå hängt med för Mimmi. Hon har ridit en hel del montélopp och stallets hästar tränas ofta under sadel.
– Ett tag ridtränade jag hästarna jättemycket men jag har inte hållit igång så mycket med ridningen på slutet och då har det inte heller blivit så mycket monté. Men jag har en ny tjej i stallet nu som håller på att ta montélicens och vi ska försöka variera träningen så att alla hästar får prova på ridträning.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons