Elfsborgskryss igen – efter mäktigt långskott

Elfsborg såg ut att bryta den dystra trenden och haka på i guldstriden.

Men Besard Sabovic ville annorlunda.

Mjällbymittfältaren slog till med ett mäktigt långskott från egen planhalva – och satte 2–2 på Borås arena.

– Jag tänkte att får jag ett bra läge är det bara att köra, säger Sabovic till Dplay.

Under strecket
Fredrik Shayn Scherman/TT
Publicerad
Jubel i Mjällby sedan Besard Sabovic kvitterat till 2–2 borta mot Elfsborg – med ett mäktigt långskott från egen planhalva.

Jubel i Mjällby sedan Besard Sabovic kvitterat till 2–2 borta mot Elfsborg – med ett mäktigt långskott från egen planhalva.

Foto: Thomas Johansson/TT
Annons

Visst, Elfsborgsmålvakten Tim Rönnings ingripande lämnade, så att säga, en hel del i övrigt att önska. Men visst var det bara att applådera Besard Sabovics fullträff. Klockan hade tickat upp till den 79:e minuten när Mjällbymittfältaren noterade att Rönning hade positionerat sig långt ut – och därefter slog 22-årige Sabovic till. Att det var från egen planhalva tycktes inte bekymra honom. Och bollen letade sig alltså till slut in i målet fram till 2–2, vilket blev slutresultatet.

– Redan i första halvlek lade jag märke till att målvakten (Rönning) står långt ut. Jag tänkte att får jag ett bra läge är det bara att köra. Det var bara se till att få en bra träff. Jag har gjort några sådana mål i tidig ålder. Det här var första på seniornivå, det var kul, sade Sabovic till Dplay.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons