Annons

Elfsborg utklassade AIK

Elfsborg utklassade AIK med 4-0 (2-0) och de regerande svenska mästarna framstår allt mer som skuggor av det forna fjolårets jag.

Under strecket
Publicerad

– Fiasko, sade Daniel Tjernström till Canal plus.

Elfsborgs topp Denni Avdic ökade till tvåsiffrigt i sin allsvenska skytteligaledning efter en underbar volleyvrist redan i den femte minuten.

Elfsborgs-tian Martin Ericsson bröstade ned en boll som Avdic träffade klockrent och den som skäller på Tomi Maanoja för att inte ta den bollen, är inte riktigt rättvis.

Martin Ericsson gjorde förresten 2-0 en kvart senare efter en snabblöpning på högerkanten och inlägg från Johan Larsson.

Förutsättningarna inför den sena matchen förändrades in i det sista och tränarna Magnus Haglund och Björn Wesström tvingades till både nytänk och flexibilitet.

Från AIK-truppen försvann exempelvis Sebastián Eguren, då hans fru förväntades föda under onsdagen.

Dulee Johnson, Martin Mutumba och Martin Lorentzon har alla varit sjuka, inte tränat och fick sätta sig på bänken (Lorentzon kom in när det var 20 minuter kvar).

Eftersom olyckor och kriser sällan kommer ensamma blev AIK en man kort ett stycke in på andra halvleken då Per Karlsson frilägeshöll fast Denni Avdic och presumtive VM-domaren Martin Hansson först drog upp det röda korten och sedan pekade på straffpunkten.

AIK fick spela resten av matchen med tio man och AIK:arna sjönk allt djupare ner i den svarta kolsäcken.

Denni Avdic slog själv straffen och är alltså uppe i elva mål totalt.

Även Elfsborg tvingades till rockader när Anders Svensson av personliga familjeskäl måste lämna återbud.

Mittfältet komponerades om och på mittbacksplats fick 19 år unge Anton Lans göra allsvensk debut.

Inhoppande Amadou Jawo blev den som fick sätta 4-0-spiken i AIK:s kista.

Elfsborg är fortfarande obesegrat på hemmaplan och positionerar sig med tre fräscha poäng i allsvenskans vindsvåning inför det allsvenska VM-uppehållet.

AIK är på väg åt ett helt annat håll.

Göran Sjögren/TT
Borås TT

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons