Annons

Eleverna vinner miljoner – på arabiska

Zahra och Mahmud väntar med Sveriges delegatledare Kolod Fanous på att juryn tillkännager vem som går vidare till finalen i Dubai.
Zahra och Mahmud väntar med Sveriges delegatledare Kolod Fanous på att juryn tillkännager vem som går vidare till finalen i Dubai. Foto: Föreningen Framtids hopp i Karlstad

Mahmud Hammad är bästa elev bland 500 skolbarn i Sverige som just nu deltar i en internationell arabisk läsutmaning. I finalen i Dubai tävlar han om 251 000 kronor. De som deltar tävlar om totalt tre miljoner – dollar.

Uppdaterad
Publicerad

500 arabisktalande elever i Sverige deltar i en tävling i arabisk läsförståelse, det största arabiska språkinitiativet i världen någonsin.

Den årliga tävlingen lanserades i Dubai i Förenade Arabemiraten 2015, med syftet att uppmuntra barn och unga att läsa. Prissumman är på totalt tre miljoner dollar, 28 miljoner kronor, som motivation till deltagande elever och skolor.

I Nobelgymenasiet i Karlstad hölls läsutmaningens svenska final den 23 juni.

Foto: Föreningen Framtids hopp i Karlstad Bild 1 av 2

500 arabisktalande elever i Sverige deltar i den internationell arabisk läsutmaning, världens största arabiska initiativ för läskunnande.

Foto: Föreningen Framtids hopp i Karlstad Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons