Annons

Eleverna vinner miljoner – på arabiska

Zahra och Mahmud väntar med Sveriges delegatledare Kolod Fanous på att juryn tillkännager vem som går vidare till finalen i Dubai.
Zahra och Mahmud väntar med Sveriges delegatledare Kolod Fanous på att juryn tillkännager vem som går vidare till finalen i Dubai. Foto: Föreningen Framtids hopp i Karlstad

Mahmud Hammad är bästa elev bland 500 skolbarn i Sverige som just nu deltar i en internationell arabisk läsutmaning. I finalen i Dubai tävlar han om 251 000 kronor. De som deltar tävlar om totalt tre miljoner – dollar.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

I Nobelgymenasiet i Karlstad hölls läsutmaningens svenska final den 23 juni.

Foto: Föreningen Framtids hopp i Karlstad

500 arabisktalande elever i Sverige deltar i den internationell arabisk läsutmaning, världens största arabiska initiativ för läskunnande.

Foto: Föreningen Framtids hopp i Karlstad

500 arabisktalande elever i Sverige deltar i en tävling i arabisk läsförståelse, det största arabiska språkinitiativet i världen någonsin.

Den årliga tävlingen lanserades i Dubai i Förenade Arabemiraten 2015, med syftet att uppmuntra barn och unga att läsa. Prissumman är på totalt tre miljoner dollar, 28 miljoner kronor, som motivation till deltagande elever och skolor.

Annons
Annons
Annons