Recension

Log OnElephant Man - Log On

Under strecket
Publicerad
Annons

Kanske har O'Neal Bryan tagit sig fel artistnamn? När man lyssnar på Log on känns det mer som han dundrar fram som en noshörning än lunkar på som en elefant. Men Elephant Man kallar han sig och får han som han vill kommer han att vara en av Jamaicas mest kända dj-er vilken dag som helst.
Kanske kan han lyckas? Elephant Man är inte bara aggressiv, han är rätt insmickrande på sitt eget vis också. Precis som på debuten, Comin' 4 you, blandar han mycket hiphop i sin ragga. Och precis som många av sina konkurrenter snattar han fräckt. Här kan man höra tydliga lån från Eurythmics Sweet dreams, P Diddys Bad boy for life och Jay-Z:s Izzo bland annat.
Idérikedomen är påtaglig, liksom det goda humöret. Trots att Elephant man mest håller sig till de sedvanliga texterna om våld, smycken, brudar, bilar och annat som hör till livet i omkörningsfilen så stelnar han inte till. Han betar till och med av en låt om händelserna 11 september vid World Trade Center utan att hamna i det spekulativa. Det tyder på en hel del talang som jag ser det.
Titta även på: Filmen Elefantmannen av David Lynch.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons