Elegans i Colorado

I över hundra år har The Brown Palace varit det självklara valet för celebriteter och politiker när de besöker Denver. Med Klippiga bergen som fond bjuder The Brown på en traditionell hotellupplevelse av hög klass.

Under strecket
Publicerad
Annons

Historien om The Brown Palace tar sin början i 1800-talets slutskede. Då drar människor från hela landet västerut i jakten på guld och silver. Dessa lycksökare och deras pengar passerar förr eller senare Denver, något som boskapsägaren och entreprenören Henry Cordes Brown uppmärksammar. Med röd coloradogranit och sandsten från Arizona låter han uppföra en italiensk renässansbyggnad i hörnet av 17:th Street och Broadway. Byggnaden står färdig hösten 1892 och kostnaden landar på drygt två miljoner dollar, en oerhörd summa för ett hotell på den tiden.

Som Denvers näst äldsta hotell – slaget med en hårsmån av The Oxford som färdigställdes året innan – har The Brown Palace varit tillfälligt hem för en mängd färgstarka personligheter. Man stoltserar med att alla USA:s presidenter utom två har övernattat, liksom kändisar som Buffalo Bill, Helen Keller, John Wayne, Oprah Winfrey och Boris Jeltsin.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons