Annons
X
Annons
X

Electrolux vd lämnar – Samuelson tar över

Vitvarujätten Electrolux vd Keith McLoughlin lämnar sin post, på egen begäran. Styrelsen har utsett Jonas Samuelson, chef för affärsområdet Vitvaror Europa, Mellanöstern och Afrika, till ny vd från och med den 1 februari, enligt ett pressmeddelande från bolaget.

Electrolux stoppade affär med GE
[object Object]
Jonas Samuelson tar över som vd för Electrolux. Foto: Electrolux group

Keith McLoughlin kommer att fortsätta som rådgivare åt Electrolux i Nordamerika.

– Vi har en stark organisation på plats och med en väl förberedd succession är det rätt tidpunkt att lämna över stafettpinnen till Jonas, och för mig att flytta tillbaka till min familj i USA, säger Keith McLoughlin i ett pressmeddelande.

Det har länge spekulerats i ett vd-byte på Electruolux. Det varit känt att Keith McLoughlin har velat flytta tillbaka till USA där hans familj bor. Personligen led han ett nederlag när Electrolux planerade förvärv i Nordamerika inte gick i lås efter att motparten GE Appliances dragit sig ur. Ett hårt slag för McLoughlin som satsat stort, både tid och pengar, för att få affären att gå i lås.

Annons
X

Senast för någon månad sedan fick SvD Näringsliv uppgift om att rekryteringen av en ny vd inleddes redan i somras. En extern rekryteringsfirma skulle då ha fått i uppdrag att ta in formella referenser på Jonas Samuelsson.

Jonas Samuelson är i dag chef för affärsområdet Vitvaror Europa, Mellanöstern och Afrika. Han har tidigare varit chef för Electrolux Global operations och har också haft rollen som koncernens ekonomi- och finansdirektör.

Jonas Samuelson tillträdde som finanschef i Electrolux 2008 efter att ha haft samma befattning på fukthanteringsbolaget Munters. Han blev chef för Vitvaror Europa 2011.

Keith McLoughlin lämnar posten som vd för Electrolux. Foto: All Over Press
Annons

Jonas Samuelson tar över som vd för Electrolux.

Foto: Electrolux group Bild 1 av 2

Keith McLoughlin lämnar posten som vd för Electrolux.

Foto: All Over Press Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X