Aktieanalys

Björn Rydell:Electra Gruppen: Hög utdelning, eländiga marginaler

Logistik- och hemelektronikföretaget Electra Gruppen har en imponerade vinsthistorik. Konkurrensen i branschen är tuff. Kan smålänningarna få ordning på marginalen igen så ser uppsidan i aktien attraktiv ut. Det finns dock en del osäkerhetsfaktorer på vägen.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Electra Gruppen tillhandahåller logistik- och varuförsörjningslösningar. Några av bolagets kunder är Viasat, Halebop, Canal Digital och CDON.

Annons

Småländska Electra Gruppen (45,20 kr) tillhandahåller logistik- och varuförsörjningslösningar för detaljhandeln i Norden. Utöver det bedriver koncernen verksamhet inom hemelektronik och telekomprodukter genom elektronikkedjorna Audio Video, RingUp och Digitalbutikerna samt genom e-handel.

Electra Gruppen grundades 1949 och noterades på börsen år 2009. Under bolagets 70-åriga historia har koncernen aldrig gått med förlust vilket är imponerande. Kanske är det ett resultat av det småländska affärsmannaskapet. Electra har idag cirka 145 anställda. 2018 omsatte bolaget nästan 1,9 miljarder med ett rörelseresultat om 22,6 Mkr. Börsvärdet är 240 Mkr.

Annons
Annons
Annons