X
Annons
X
Krönika

Erica Treijs: Elaka troll bör dränkas i kärlek

NÄTHAT Det är lätt att hata på nätet. Men egentligen är det lika lätt att älska. Med en digital handskakning, en cyberklapp på axeln och föräldrar på nätet kan man komma långt i kampen mot trollen.

Hade laddat ned det alltid lika intressanta Medierna i P1 för att ha något att lyssna på under ett distanspass på cykel. Lite vårlycklig och med bra tryck i benen kände jag att det var ett bra sätt att tillbringa en söndag i maj. Men med tilltagande ilska ökade takten för att till sist bli ursinnig.

Programmet handlade nämligen om illvilliga nättroll, om män som hatar kvinnor och som sysslar med sexistiska påhopp, hot och kränkningar. Krönikören Lisa Magnusson berättade om hur hon blev påhoppad efter att ha ifrågasatt en bloggpost där författaren skrev att en man som våldtagit två kvinnor borde utvisas till Eritrea fast han där riskerade tortyr. Magnusson menade att det inte var rätt väg att gå. En åsikt som startade en enorm debatt och som snabbt urartade och där hon till sist fick tugga i sig vidrigheter som "Hoppas du blir våldtagen ditt pissluder".

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X