Analys

Janne Bengtsson:”Ekonomisk dopning måste stoppas”

Svensk hockey är på väg att slopa den regel som begränsat lagens importer från länder utanför EU till två spelare, medan det varit tillåtet att – efter EU-order – fylla lagen med tjecker och finländare. Däremot görs inget åt den ekonomiska dopningen inom hockeyn. Den får fortsätta, precis som vanligt.

Under strecket
Publicerad
Det går bra för Leksand.

Det går bra för Leksand.

Foto: ROBIN NORDLUND/SCANPIX
Annons

Ishockeyförbundet tar nu bort begränsningen mot spelare från utanför EU. Det är bra. Ännu bättre hade det varit om klubbarna på något sätt åläggs att spela in egna juniorer i verksamheten – det är ju trots allt där, och inte hos tjecker och finländare, Sveriges hockeyframtid finns. Klubbar som Skellefteå, Brynäs och Djurgården borde hyllas och lyftas fram i alla förbundets officiella publikationer medan klubbar som Luleå och Modo borde hängas ut till allmän fördömelse.

Det borde också den ekonomiska dopning som flera klubbar sysslar med. Förbundets regler, och dess samarbetsavtal med Svenska hockeyligan (SHL) och Hockeyallsvenskan (HA), är ju tydliga och kräver bland annat att de deltagande klubbarna ska ha en sund och god ekonomi och en god organisation.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons