Ekonomiprofessor: Kina kan döda bitcoin-hajpen

Experten Panos Mourdoukoutas varnar nu för att beslut som fattas i Kina kan påverka värdet på cyber-valutan bitcoin. ”Kina har har tagit död på bitcoin-hajpen förut och de kan komma att göra det igen i veckan”, skriver han i Forbes inför det kinesiska kommunistpartiets 19:e kongress.

Under strecket
Publicerad
En man går förbi en målning som ingår i en utställning kring Xi Jinpings fem år som kinesisk president inför kommunistpartiets kongress  i Peking. Oro finns för vad Kina ska göra med hajpen för bitcoin. ”Politiska beslut som fattas i Peking kan ta digitala valutor på vilda åkturer”, varnar Panos Mourdoukoutas, professor i ekonomi vid Long Island University.

En man går förbi en målning som ingår i en utställning kring Xi Jinpings fem år som kinesisk president inför kommunistpartiets kongress i Peking. Oro finns för vad Kina ska göra med hajpen för bitcoin. ”Politiska beslut som fattas i Peking kan ta digitala valutor på vilda åkturer”, varnar Panos Mourdoukoutas, professor i ekonomi vid Long Island University.

Foto: Mark Lennihan/AP och Mark Schiefelbein/AP
Svenske Linus Dunker är en av många som utvinner bitcoin, med hjälp av rader med specialiserade datorer. Processen kallas mining.

Svenske Linus Dunker är en av många som utvinner bitcoin, med hjälp av rader med specialiserade datorer. Processen kallas mining.

Foto: Lars Pehrson
Annons

Det styrande kommunistpartiet håller kongresser var femte år och på onsdag är det dags igen. På kongressen väljer partiet ledare och riktningen för landets framtid dras upp.

Nu höjer ekonomiprofessorn Panos Mourdoukoutas ett varningens finger för att det kan fattas beslut som kan få bitcoin-kursen att rasa. I en krönika i Forbes skriver han att det digitala myntets framtid hänger på vilka beslut som tags under kongressen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons