Annons

Ekologisk resa värd mödan

Det är en ansträngning att ta sig till Albuquerque och den ekologiska ranchen Los Poblanos. Men den som kommer hit möter påfåglar, förstklassig mat och en upplevelse som inte liknar något annat.

Under strecket
Publicerad

Lammet har förlorat sin mamma och blir därför matad med handmjölkad getmjölk i nappflaska. Christine ansvarar för djuren. Den som vill får vara med och mata.

Foto: KARIN GRIPBild 1 av 6

Los Poblanos var New Mexicos första mjölkfarm och användes av Albert och Ruth Simms som en bondgård. I dag finns inte längre en uppsättning mjölkkor utan endast ett mindre antal kor som mjölkas för hand.

Foto: KARIN GRIPBild 2 av 6

Los Poblanos har beskrivits som ”farm fashionista”.

Foto: KARIN GRIPBild 3 av 6

Utan att ha ansträngt sig är Los Poblanos helt rätt i tiden med sin gemytliga, familjära småskalighet.

Foto: KARIN GRIPBild 4 av 6

På innergården är det perfekt att dra sig undan för några minuters svalka.

Foto: KARIN GRIPBild 5 av 6

Rummen är rymliga och öronproppar finns på nattduksbordet. Om någon tycker att påfåglarna jamar för högt på morgonen.

Foto: KARIN GRIPBild 6 av 6

På gårdsplanen spatserar en vit påfågel runt. Han heter Albert och den som checkar in på Los Poblanos kommer att lära känna honom. Varje kväll när solen sänker sig över New Mexicos röda berg flyger Albert upp i ett träd. Han gömmer sig för präriehundarna och den som tittar upp bland trädkronorna kan se hans fjäderskrud breda ut sig.

På natten tar hunden Ruthie över vakten och den gäst som vaknar av Ruthies skall på morgontimmarna vet att det beror på att hon känt lukten av präriehundar. När Albert vaknat och börjat patrullera området lägger sig Ruthie för att sova. Så fortsätter det dag efter dag.

Annons
Annons
Annons