Ekologisk odling tar fart i miljökrisens Kina

Mitt i miljökrisen ökar aptiten på ekologisk mat i Kina. Branschen omsätter miljardbelopp och växer med tvåsiffriga tal. SvD Näringslivs Ola Wong har besökt Kinas första certifierade biodynamiska jordbruk i Peking som inspirerats av Sverige.

Under strecket
Publicerad
Xu Liang på Phoenix Hill Communs biodynamiska gård i Peking.

Xu Liang på Phoenix Hill Communs biodynamiska gård i Peking.

Foto: LOU LINWEI
SvD:s Ola Wong, med gasmask, visas runt av Xu Liang på Phoenix Hill Communs biodynamiska gård i Peking.

SvD:s Ola Wong, med gasmask, visas runt av Xu Liang på Phoenix Hill Communs biodynamiska gård i Peking.

Foto: LOU LINWEI
Annons

– Här är maskbajs! säger Xu Liang stolt medan hon visar oss runt på Phoenix Hill Communes biodynamiska gård i Peking.

Hon fingrar på en anonym torkad liten jordkorv i deras nästan 14 hektar stora grönsaks- och fruktodling. För Xu Liang som arbetar på gården är den ett bevis på att marken börjat hela sig.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons