Annons

Ekman återvänder till NHL: Dif jagar vidare

Nils Ekman återvänder till NHL. Djurgården får fortsätta leta forwards. Men sista tåget har inte gått för ”Mesta mästarna”.

Under strecket
Publicerad

Nils Ekman återvänder till NHL. San Jose Sharks har tagit över Ekmans kontrakt från New York Rangers. Men Ekman stannar kanske inte hela spelåret 2003-2004. - Jag har gjort farmarligan. Det känns som om jag inte har mer att uträtta där. Blir det farmarligan igen, så skulle jag kunna tänka mig att bryta kontraktet och komma hem, säger Ekman. Glada nyheter, i så fall, för Djurgården som var mycket nära att skriva kontrakt med Ekman. - Hade inte Sharks tagit över kontraktet så hade jag varit överens med Djurgården. Det handlade om bara några dagar, berättar Nils Ekman.

Sharks har tagit över Ekmans kontrakt från New York Rangers rakt av: kontraktets lönevillkor, 450 000 dollar (cirka 3,7 miljoner kronor) om året, och utformning. Det innebär att Ekman, med ett år kvar på kontraktet, kan skickas vart som helst i ligasystemet. Sharks farmarlag heter Cleveland Barons, en av konkurrenterna till Rangers farmarlag Hartford Wolfpack där Ekman tillbringade förra säsongen. - Jag tror inte att det blir samma som i Rangers, det känns inte så. Där var det kört. Vi vann en match med 4-1 och jag gjorde tre mål och spelade fram till ett. Samma kväll blev två andra spelare uppkallade till Rangers. Jag accepterar inte den situationen. Men Sharks verkar vilja ge mig en chans, säger Nils Ekman.

Annons
Annons
Annons