Annons
X
Annons
X

EIB: Fortsatt tystnad om Antonov-affär

Europeiska investeringsbanken (EIB) är fortsatt tystlåten när det gäller Saab och ett eventuellt godkännande av Vladimir Antonov som finansiär.

Av TT
Ryska finansmannen Vladimir Antonov.
Ryska finansmannen Vladimir Antonov. Foto: MONTAGE

SAAB-KRISEN

– Vi följer utvecklingen, men för dagen har vi ingenting att säga utöver det som vi har sagt tidigare, säger Pär Isaksson, pressansvarig på EIB, till TT.

På frågan om svenska regeringen trycker på för att EIB ska fatta ett beslut svarar han att banken aldrig kommenterar sina ägare, det vill säga medlemsstaterna. Vad som händer närmast är också oklart.

– Vi kan inte spekulera i vad som kommer att hända eller inte kommer att hända. Det går inte att spekulera i när ett beslut kan komma att tas eller inte komma att tas, säger Pär Isaksson.

Annons
X

Bollen fortsätter således att ligga hos General Motors (GM) och EIB när det gäller Vladimir Antonov och Saabs framtid. Det är budskapet från regeringen på fredagen. Vad den gör för att trycka på för att få tillstånd ett beslut är oklart.

– Riksgäldskontoret har rekommenderat regeringen och sagt i en rapport att det inte hittar några hinder för Antonov ska bli delägare i Saab. Efter det sade Maud Olofsson att om GM och EIB fattar ett positivt besked när det gäller Antonov kommer regeringen också att göra det. Anledningen till att vi inte fattade ett beslut beror på att det var GM och EIB som har haft synpunkter tidigare, säger Erik Bratthall, pressekreterare hos näringsminister Maud Olofsson.

Vad gör ni för att trycka på EIB och GM?

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – De kontakterna är inget som vi kommunicerar.

  Vad händer framöver?

  – Vi kommunicerar de grejerna när det är lämpligt att kommunicera.

  När är det lämpligt?

  – När det är lämpligt, säger Erik Bratthall.

  TT

  Annons
  Annons
  X

  Ryska finansmannen Vladimir Antonov.

  Foto: MONTAGE Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X