X
Annons
X

”Ehecutbrottet var tyvärr väntat”

Den ökande spridningen av ehec är en direkt följd av dagens industrialiserade livsmedelskedja. Myndigheterna gör alldeles för lite för att skydda konsumenterna mot de farliga bakterierna. Det säger SvD:s Henrik Ennart som kartlagt hotet i boken Döden i grytan, skriven tillsammans med Mats-Eric Nilsson.

Själva ehec-bakterien, fotograferad med elektronmikroskop. Bilden är från  Helmholtz Centre for Infection Research i tyska Brunswick.
Själva ehec-bakterien, fotograferad med elektronmikroskop. Bilden är från Helmholtz Centre for Infection Research i tyska Brunswick. Foto: REUTERS

Är du förvånad över utbrottet?

Själva ehec-bakterien, fotograferad med elektronmikroskop. Bilden är från Helmholtz Centre for Infection Research i tyska Brunswick.

Foto: REUTERS Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X