Annons
Recension

Lilla egoEgotripp i toppklass

Den är prisad och rosad och Krogguiden sällar sig till hyllningskören. I en enkel lokal skapas trivsel och stor smakglädje till rimligt pris. Fullträff är ordet som bäst beskriver Lilla ego.

Under strecket
Publicerad

Daniel Räms, här tillsammans med kocken Jimmi Eriksson, driver Lilla ego tillsammans med Tom Sjöstedt och de turas om att jobba i köket varannan kväll. Krogens namn kommer från Kentlåten ”Stoppa mig i juni (Lilla ego)”, från plattan Hagnesta Hill.

Foto: TOMAS ONEBORG

Daniel Räms, här tillsammans med kocken Jimmi Eriksson, driver Lilla ego tillsammans med Tom Sjöstedt och de turas om att jobba i köket varannan kväll. Krogens namn kommer från Kentlåten ”Stoppa mig i juni (Lilla ego)”, från plattan Hagnesta Hill.

Foto: TOMAS ONEBORG
Daniel Räms, här tillsammans med kocken Jimmi Eriksson, driver Lilla ego tillsammans med Tom Sjöstedt och de turas om att jobba i köket varannan kväll. Krogens namn kommer från Kentlåten ”Stoppa mig i juni (Lilla ego)”, från plattan Hagnesta Hill.
Daniel Räms, här tillsammans med kocken Jimmi Eriksson, driver Lilla ego tillsammans med Tom Sjöstedt och de turas om att jobba i köket varannan kväll. Krogens namn kommer från Kentlåten ”Stoppa mig i juni (Lilla ego)”, från plattan Hagnesta Hill. Foto: TOMAS ONEBORG

På idéstadiet kan man tycka att adressen på Västmannagatans norra del är lite avsides. Att det är vågat av två kockar utan riskkapital i ryggen att satsa allt krut på en lokal som besökare kan råka gå förbi för att den ser så anspråkslös ut. Men Daniel Räms och Tom Sjöstedt, bägge med Årets kock-titlar i bagaget, behöver inte oroa sig. Tre månader efter starten står gästerna i kö halv fem på eftermiddagen för chansen att knipa en av barplatserna. Den som vill boka bord måste ha en planeringshorisont nästan ett kvartal framåt.

Annons
Annons
Annons
Annons