Egoistiska personer tjänar mer

Personer som är egoistiska och har ett stort självhävdelsebehov tjänar mer än de snälla och hjälpsamma. Mjuka strategier på jobbet lönar sig inte ekonomiskt.

Under strecket
Publicerad
Annons

De som tar hänsyn till andra, är snälla och osjälviska blir knappast belönade i lönekuvertet. Strategin är nämligen helt fel för den som vill satsa på en hög lön. Det visar en studie av drygt 800 arbetstagare som den norska forskaren Ellen K Nyhus vid Högskolan i Agder har gjort.
Studien som färdigställdes i våras visar att det straffar sig lönemässigt att hjälpa andra och vara samarbetsvillig. Tidigare har ekonomer trott att chefer belönade medgörliga arbets- tagare, skriver den norska personalvetarorganisationen Human Resources i sin tidning. Men den nya studien visar att omtänksamma och nöjda arbetstagare inte pressar på lika mycket för att få löneökningar. I stället är det de som har machiavellisk intelligens, kunskap och möjlighet att manipulera andra som tjänar bäst, enligt tidningen.
Liknande resultat har en annan norsk forskare fått när hon har studerat vilken typ av journalister, konsulter och forskare som fick högst lön. Dessutom var det viktigt för lönen att hänga med rätt människor och
imponera och visa framfötterna för att höja lönen. Att skryta och hävda sig gav också resultat i plånboken. Inga av de så kallade mjuka strategierna, som att främja vänskap, sociala egenskaper eller att hjälpa andra, gav någon ekonomisk utdelning.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons