Recension

La vecchia signoraEfterlängtad gammal dam

SMAKFULL. Vi har saknat en italiensk restaurang på Åsögatan. La vecchia signora är en klassisk kvarterskrog med stabil vällagad mat. Med lite snabbare service kan den gamla damen bli en italienare att räkna med.

Under strecket
Publicerad
Ombonat sparsmakad och fullsatt från start. Krogguiden spår att La vecchia signora kan bli italienälskarnas nya favorit.

Ombonat sparsmakad och fullsatt från start. Krogguiden spår att La vecchia signora kan bli italienälskarnas nya favorit.

Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN
Annons

Lukten av nymålat känns fortfarande i den ganska spartanska men ombonade lokalen som hyser Söders senaste italienska tillskott. Här finns inga krusiduller och det visar sig gälla även maten. Förväntningarna har varit stora. Sedan Lo scudetto flyttade till Östermalm har något saknats på Åsögatan. Nu har en av delägarna åter öppnat italiensk krog i de ursprungliga lokalerna. Namnet, den gamla damen, är också fotbollslaget Juventus smeknamn. Laget är Piemontes stolthet och regionen i nordvästra Italien är också något av en röd tråd på menyn.

Ett sympatiskt drag hos den gamla damen är priserna på såväl mat som dryck. Bland förrätterna hittar vi favoriten Vitello tonnato. Kalvköttet är ljust rosa och de tunna skivorna smälter i munnen, tonfisksåsen len och lagom mustig med fin sälta. Antipasto misto med bland annat kycklinglevercrostini är perfekt att dela på om man inte är jättehungrig.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons