Efterklang vill glädja Hultsfred

Hultsfredsfestivalen börjar i dag med publikfriande akter som NinE Inch Nails, Snoop Dog, Marilyn Manson och The Hives. Men det Svds Kristin Lundell mest ser framemot är det danska musikkollektivet Efterklang som spelar på lördag.

Under strecket
Publicerad
Danska Efterklang är i vanliga fall åtta personer. På spelningen i Hultsfred kommer det att vara tio.

Danska Efterklang är i vanliga fall åtta personer. På spelningen i Hultsfred kommer det att vara tio.

Annons

Efterklang blandar knastrig laptop-elektronika med grönländska körer, suggestiv postrock med melodier och försiktiga stämningar med mullrande utbrott.
Fullängdsdebuten Tripper släpptes i höstas och hyllades unisont av kritiker världen över. Albumet beskrevs träffsäkert – om än lite vagt – av bandets skivbolag Leaf med orden ”Tripper whispers like thunder”. Andra valde istället att gå rakt på sak och kalla albumet för ”ett mästerverk”.
– En festivalkonsert är dessutom kortare än en ordinär konsert vilket är bra: vår musik kräver koncentration från publiken.

På skiva låter Efterklangs musik knappast som ett skräddarsytt alternativ för människor som frivilligt bor på ett lerigt fält utan att duscha. Men Rasmus Stolberg är inte orolig för att bandets musik ska gå förlorad i festivalmiljön.
– Nej, det är bara bra. Det är lättare att nå fram till folk om de är trötta och fulla med alkohol. Några har kanske blivit ledsna också och då kan vi ge dem lite glädje.
– På lördag kommer vi att spela lite snabbare låtar än vad vi gör i vanliga fall, berättar Rasmus Stolberg, en av gruppens åtta medlemmar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons