Efter Trudeau-febern: Se världsledarna som unga

Nya bilder på en ung Justin Trudeau – Kanadas premiärminister som många hyllar som en motpol till grannen Donald Trump i söder – har blivit en global viral hit. Han utmålas av många som den snyggaste politikern någonsin. Men hur såg andra världsledare ut som unga?

Under strecket
Publicerad
Annons

Justin Trudeau är den före detta kanadensiska premiärministern Pierre Trudeaus äldste son. Trudeau höll en låg profil till 28 års ålder till och med oktober 2000, då han höll ett tal vid sin fars statsbegravning. Talet blev mycket uppskattat. Canadian Broadcasting Corporation (CBC) fick in många samtal där folk bad om att talet borde sändas i repris. Den ledande Quebec-politikern Clause Ryan beskrev talet som ”en dynastis första manifestation”. I en bok publicerad av CBC år 2003 är talat inkluderat som ett av de mest inflytelserika de senaste 60 åren.

Trudeau har en litteraturexamen från McGill University och en utbildningsexamen från University of British Columbia. Under en lång period arbetade han som lärarvikarie och hittade till slut permanent jobb som franska- och matematiklärare.

Annons
Annons
Annons