Efter terrordådet: G7 ställer krav på internetjättar

Storbritanniens premiärminister Theresa May tog tillfället i akt efter terrordådet i Manchester och krävde tuffare regler som tvingar internetleverantörer att ta bort extremistiskt material.
Storbritanniens premiärminister Theresa May tog tillfället i akt efter terrordådet i Manchester och krävde tuffare regler som tvingar internetleverantörer att ta bort extremistiskt material. Foto: Luca Bruno/AP

Skärpning! Det är G7-ländernas maning till internetleverantörer och sociala medieföretag. De ska nu tvingas ta ansvar för extremistiskt innehåll på nätet. G7 är överens om att trappa upp kampen mot terrorism.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

"G7 uppmanar leverantörer av kommunikationstjänster och sociala medieföretag att påtagligt öka sina ansträngningar att ta itu med terroristinnehåll", heter det i ett uttalande från mötet i Taormina på Sicilien.

Den brittiska premiärministern Theresa May tog tillfället i akt efter terrordådet i Manchester och krävde tuffare regler som tvingar internetleverantörer att ta bort extremistiskt material.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons