Annons
X
Annons
X

Efter SvD/Sifo – Åkesson lovar stöd till Alliansen

Sverigedemokraternas partiledare Jimmi Åkesson uppger att han kan tänkas stödja en Alliansbudget, skriver Dagens industri. Det efter helgens SvD/Sifo som visade att Moderaterna är största parti bland väljare.

(uppdaterad)
Opinionsmätningar
[object Object]
SD-ledaren Jimmie Åkesson. Foto: Björn Lindgren/TT

SD-ledaren berättar att en alliansbudget där Moderaterna styr över migrationen – skulle få en trygg resa genom kammaren.

– Den påminner väldigt mycket om vår politik, säger Åkesson till Dagens industri, DI.

Efter helgens SvD/Sifo som visade att Moderaterna är det största partiet bland väljare har regeringsfrågan kommit upp till diskussion. Även om besked dröjer från Moderaterna och övriga allianspartier.

Annons
X

Sedan Anna Kinberg Batra tillträdde som partiledare för Moderaterna i januari 2015, har det gjorts en omprövning av politiken inom partiet – med bland annat flera förslag på åtstramad flyktingpolitik. En politik som Åkesson kan tänkas stödja om Alliansen väljer att lägga fram en gemensam budget.

– Ja, mycket talar för det. Om man får välja mellan den regering vi har i dag, som jag bedömer som fullständigt meningslös, och en alliansbudget och möjligen alliansregering där man faktiskt stramar åt politiken.

Åkesson uppger även att han kan tänkas stödja Alliansen även om ett samarbete skulle utebli – men är tydlig med att man inte kan räkna med partiets stöd i all framtid.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Utan det är i det här enskilda budgetbeslutet, säger SD-ledaren i en intervju med Dagens industri.

  Sverigedemokraterna hade vid helgens Sifomätning 18,2 procent av väljarstödet.

  Annons

  SD-ledaren Jimmie Åkesson.

  Foto: Björn Lindgren/TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X