Efter regnandet – hushåll evakueras, skolor stänger

Det kraftiga regnet har orsakat problem i delar av landet. Bland annat evakuerades omkring 100 hushåll i Hallsberg på grund av höga vattennivåer. Boende som inte hade någon annanstans att ta vägen fick inkvarteras på hotell. Trafikverket tvingades också stänga av tågtrafiken på västra stambanan mellan Hallsberg och Laxå.
Det kraftiga regnet har orsakat problem i delar av landet. Bland annat evakuerades omkring 100 hushåll i Hallsberg på grund av höga vattennivåer. Boende som inte hade någon annanstans att ta vägen fick inkvarteras på hotell. Trafikverket tvingades också stänga av tågtrafiken på västra stambanan mellan Hallsberg och Laxå. Foto: Kicki Nilsson/TT

Helgens regnande har på många håll orsakat stora översvämningar.
I hårt drabbade Hallsberg håller flera skolor stängt och hela villaområden har svämmats över.
Det finns också risk att kommunens dricksvatten förorenas av avloppsbakterier.

Under strecket
Publicerad

Människor paddlar i kanot på Tingsgatan i Hallsberg.

Foto: Kicki Nilsson/TT

Evakuering på Tingsgatan i Hallsberg.

Foto: Kicki Nilsson/TT

Översvämning i Mariefred.

Foto: Pontus Stenberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Kicki Nilsson/TT
Annons

Delar av Sverige dränktes i stora mängder regn i helgen. 70 hushåll i Hallsberg har evakuerats och flera av vägarna i kommunen är helt översvämmade och okörbara. Bilder visar hur vattnet går upp till backspeglarna på de parkerade bilarna i de värst drabbade områdena.

– Åskan gick och det regnade, regnade och regnade. När klockan var 7 var det som en sjö på grannens tomt. Då förstod vi vad det handlade om, berättar Irene Hansson i Hallsberg för Nerikes Allehanda.

Annons
Annons
Annons