Efter rättsskandalen – bojkotta griskött!

Det är en rättsskandal att budbärarna åtalas men att djurskyddsbrott får passera. Därför är det nu dags att använda konsumenternas makt – bojkotta griskött. Det skriver en rad debattörer inför morgondagens åtal.

Under strecket
Publicerad

Elisabeth Ohlson Wallin, Per Morberg, Gudrun Schyman, Mian Lodalen, Klara Zimmergren, Stefan Sundström, Unni Drougge, Mats Strandberg, Agneta Sjödin med flera uppmanar till bojkott av allt griskött.

Foto: SCANPIX
Annons

I morgon, 16/6, står två personer åtalade vid Nyköpings tingsrätt för att ha öppnat dörrarna på en grisfarm och filmat verkligheten för djuren där inne. Ni minns säkert bilderna: smutsiga grisar, grisar med sår och skador, grisar som åt på sina döda, uppsvullna kamrater och som levde på ett betonggolv täckt av exkrementer.

Bilderna var startskottet på en diskussion om vad vi egentligen utsätter djuren för i vårt dagliga begär efter kött. Det var en välkommen diskussion. Dessvärre tystnade den snabbt. Myndigheterna slätade över missförhållandena och rättssystemet visade sig totalt ovilligt att utreda djurskyddsbrotten.

Annons
Annons
Annons