Krönika

Anders Lindblad:Efter misslyckandet – Sverige borde försöka anordna ungdoms-OS

Sveriges Olympiska Kommittés verksamhetschef Peter Reinebo var en av de ansvariga för fjolårets misslyckade satsning på ett OS i Stockholm.
Sveriges Olympiska Kommittés verksamhetschef Peter Reinebo var en av de ansvariga för fjolårets misslyckade satsning på ett OS i Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Tove Alexandersson och orienteringen blev de stora vinnarna på Idrottsgalan. Bland de vackra hyllningarna i Globen nämndes dock inget om svensk idrotts stora misslyckande förra året: förlusten i omröstningen om att få arrangera vinter-OS och Paralympics 2026. Kan en svensk ansökan om att stå som värd för ungdoms-OS samma år falla bättre ut?

Under strecket
Publicerad
Annons

Den 21:a Idrottsgalan blev en snäll, sympatisk och sensationsfri festkväll, med känslosamma tal från scenen, både från prisutdelare och mottagare. 

Att Tove Alexandersson skulle bli galans drottning var väntat; hon visste ju på förhand att hon skulle upp på scenen åtminstone en gång för att ta emot Svenska Dagbladets bragdguld och efter det belönades världens bästa orienterare även i kategorierna Årets kvinnliga idrottare samt Radiosportens Jerringpris. 

Annons
Annons
Annons