Annons
X
Annons
X

Efter floppen i Florida – nu lämnar Rubio politiken

Republikanen Marco Rubio lämnar politiken, skriver flera amerikanska medier.

– Jag kommer inte att vara vice president och jag tänker inte kandidera som guvernör i Florida, säger han till reportrar i Washington.

(uppdaterad)
Kampen om Vita huset
[object Object]
Rubio gav nyligen upp presidentkampanjen – och har nu bestämt sig för att lämna politiken helt. Foto: Paul Sancya/TT

Det var på torsdagen som den republikanska politikern Marco Rubio meddelade att han inte kommer kandidera som guvernör i Florida, eller aspirera på posten som vice president vid en eventuell republikansk seger i november i år.

– Jag kommer inte vara vice president och jag tänker inte kandidera som guvernör i Florida, säger han i ett uttalande till reportrar i Washington.

Rubio meddelar också att han kommer sluta helt med politiken. Han kommer att fortsätta fram till valet och några månader efter - men i januari är det slut.

Annons
X

– Då kommer jag att vara en vanligt medborgare, berättade han.

Rubio drog sig ur kampen om att bli republikanernas kandidat i veckan efter att ha förlorat primärvalet i hemstaten Florida mot Donald Trump.

– Det fanns inte i guds plan att jag skulle bli president 2016. Det kanske aldrig inträffar, sade Marco Rubio sedan han annonserat sitt avhopp.

Rubio har av bedömare ansetts vara en framtidsman i partiet och en stor konkurrent under valkampanjen mot Trump. Men han väljer nu alltså att kasta in handduken.

Annons

Rubio gav nyligen upp presidentkampanjen – och har nu bestämt sig för att lämna politiken helt.

Foto: Paul Sancya/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X