Efter attacken – så kan Trump ställas till svars

Nancy Pelosi, talman i representanthuset, har uppmanat vicepresident Mike Pence att försöka avsätta president Donald Trump. Annars sätter hon igång ett riksrättsförfarande mot Trump.
Nancy Pelosi, talman i representanthuset, har uppmanat vicepresident Mike Pence att försöka avsätta president Donald Trump. Annars sätter hon igång ett riksrättsförfarande mot Trump. Foto: Ken Cedeno/UPI/Shutterstock

Demokraterna överväger olika sätt för att ställa presidenten till svars för stormningen av Kapitolium. Ett sätt är att starta processen nu men skjuta på genomförandet – något som skulle behöva prövas i domstol.

Under strecket
Publicerad
Annons

Teorierna om hur kongressen ska gå till väga för att bestraffa Donald Trump är snart lika många som dess ledamöter. Talmannen i representanthuset, demokraten Nancy Pelosi, har meddelat att förberedelserna för ett riksrättsåtal är i full gång.

Men hon har också upprepat uppmaningen till vicepresident Mike Pence att utnyttja det 25:e tillägget i den amerikanska konstitutionen och på så sätt genom regeringen avsätta Donald Trump.

Annons
Annons
Annons