X
Annons
X
Från vänster Emi Zander, Björn Lönnqvist, Edwin Fondén (blond) och Jonas Atle Johansson i Edwins lilla enrummare i Askim söder om Göteborg.
Från vänster Emi Zander, Björn Lönnqvist, Edwin Fondén (blond) och Jonas Atle Johansson i Edwins lilla enrummare i Askim söder om Göteborg. Foto: Peter Claesson

Edwin lever med tre samtidigt: ”Det är magiskt”

Emi, Jonas och Björn är kära i Edwin, och Edwin är kär i alla tre. Alla fyra umgås ofta och förhandlar om regler för det polyamorösa förhållandet. Torra metoder som tar död på kärleken? Nej, extra mycket magi och närhet.

Havet och himlen utanför fönstret hemma hos Edwin Fondén visar upp samma tunga färg. Trots det dystra vädret är utsikten det oslagbart bästa med den lilla studentlägenheten – vatten och horisont skymtar mellan öarna i Göteborgs södra skärgård. Runt köksbordet, skyddade från vind, fukt och västkustsk råhet, sitter det polyamorösa ”nav” som bildats kring Edwin: Emi Zander, Jonas Johannesson och Björn Lönnqvist.

De bjuder på te och hembakade pepparkakor i form av mumin-figurer och andra, mer otydliga, skepnader.

Relationsreglerna i de fyras konstellation kan i princip ändras varje vecka, beroende på vad som sker i allas liv. En av de mest drastiska förändringarna gjorde Edwin och Jonas i somras när de hade en ”mono-månad".

Foto: Peter Claesson Bild 1 av 6

Edwin klappas om av Björn. Ursprungligen var de ett par. Sedan blev Edwin också kär i Jonas (till höger) och därefter även Emi. Alla fyra hänger ofta hemma i Edwins studentlägenhet. Emi och Jonas träffar även andra utanför deras och Edwins relation.

Foto: Peter Claesson Bild 2 av 6

Jonas Atle Johansson, Emi Zander, Edwin Fondén och Björn Lönnqvist.

Foto: Peter Claesson Bild 3 av 6

”När en partner inte orkar eller när konflikter har uppstått i en relation finns det andra personer som stöttar dig. Det möjliggör ett mycket större utforskande av min egen personlighet, sexualitet och av andra människor”, säger Edwin.

Foto: Peter Claesson Bild 4 av 6

”Vi kom fram till att vi inte hade något bra argument för att vara monogama, vi var det bara för att man ’ska’”, säger Björn som varit ihop med Edwin fem år. Från vänster Edwin Fondén, Björn Lönnqvist, Emi Zander och Jonas Atle Johansson.

Foto: Peter Claesson Bild 5 av 6

Några ystra skutt när fotograf Peter Claesson lockade ut de fyra på promenad slutade tyvärr med en stukad fot.

Foto: Peter Claesson Bild 6 av 6