Annons
Recension

Edsbacka wärdshusEdsbackas goda ersättare

En ny bar i entrén är den största synliga förändringen efter att Edsbacka krog har blivit Edsbacka wärdshus. Men skenet bedrar. Allt innehåll är annorlunda.

Under strecket
Publicerad

En bar i entrén är en skillnad. Annars är de gamla hemtrevliga 1600-talslokalerna sig lika när Stockholm Fisk tagit över gamla Edsbacka krog och döpt om den till Edsbacka wärdshus.

Foto: LARS PEHRSON Bild 1 av 3

Nya Edsbacka wärdshus klarar övergången från stjärnbehängda Edsbacka krog. Maten är vällagad och råvarorna fina, men frågan är om det räcker för att locka gäster till Sollentuna.

Foto: LARS PEHRSON Bild 2 av 3

Lite historia. Redan år 1621 öppnade Edsbacka värdshus i samma hus. Sprittillståndet drogs dock in 1852 på grund av bråk vid krogen, som lades ner 1872.

Foto: LARS PEHRSON Bild 3 av 3

Matambitionerna har sänkts och stämningen höjts. Avspänd hemtrevnad råder nu där det tidigare var en mer högtidlig atmosfär. Men givetvis finns det en förväntan på att maten ska smaka gott, fast på en prisnivå som är överkomlig för fler.

Det gör den.

Annons
Annons
Annons
Annons