Aktieanalys

Björn Rydell:Edgeware: Vändning i sikte?

2018 var ett tufft år för Edgeware med vikande försäljning och lönsamhet. Optimisten kan se tecken på att vändingen är inom räckhåll. Då är det inte svårt att se attraktiv uppsida i aktien. Frågan är om det räcker för ett köpråd?

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

TV-server från Edgeware som installeras långt ut i näten, exempelvis i telestationer. Ju närmare kunden desto bättre streaming, hävdar bolaget.

Annons

Edgeware (13,00 kr) utvecklar och säljer produkter som möjliggör högkvalitativ streaming av TV och video. Börsplus har skrivit om bolaget några gånger. Den senaste analysen var i samband med halvårsrapporten sommaren 2018. Sedan dess har aktien sjunkit ytterligare trots två rapporter med tillväxt och lönsamhet.

Under 2018 minskade försäljningen med 2 procent samtidigt som rörelseresultatet föll till −9,1 Mkr (11,8). Några av Edgewares stora utmaningar är beroendet av ett fåtal kunder och volatiliteten mellan enskilda kvartal avseende omsättning och resultat. 2018 utgjorde bolagets tre största kunder 50,2 procent (38,5) av omsättningen. Den största kunden stod för 19,4 procent (17,7).

Annons
Annons
Annons