Annons

ECB: Stoppa utdelningar och bonusar

Europeiska centralbanken (ECB), med Christine Lagarde som chef, förlänger sin rekommendation till eurozonens banker att avstå från utdelningar till januari 2021. Arkivbild
Europeiska centralbanken (ECB), med Christine Lagarde som chef, förlänger sin rekommendation till eurozonens banker att avstå från utdelningar till januari 2021. Arkivbild Foto: Michael Probst AP/TT

Avstå från vinstutdelning och återköpsprogram och var restriktiva med bonusprogram året ut. Det är Europeiska centralbankens senaste uppmaning till eurozonens banker i coronakrisen.

Under strecket
TT
Publicerad

Europeiska centralbanken (ECB) vill att bankerna i eurozonen i stället för att dela ut pengar använder kapital och likviditet till att hantera kreditförluster och fortsätta låna ut pengar till företag och hushåll trots kärvare tider.

Därför förlänger centralbanken sin rekommendation till banker i eurozonen om att inte betala några utdelningar eller genomföra återköpsprogram till början av nästa år. Bankerna uppmanas även att vara extremt återhållsamma med bonusprogram.

Annons
Annons
Annons