Ebbot Lundbergs Varberg

Ebbot Lundberg trivs i Varberg.
Ebbot Lundberg trivs i Varberg. Foto: Alamy/ Dan Isaac Wallin

Rockstjärnan Ebbot Lundberg besöker 1600-tals­borgar, bolmar på kubanska cigarrer och tar ett nattdopp när han besöker västkustpärlan Varberg.

Under strecket
Publicerad
Annons

1 / 5

Marknad – Strömma Farm Lodge

Ganska nyöppnat ställe som ligger i Tvååker strax nedanför Varberg. De har en mysig året runt-marknad för den som gillar loppis samt ett stort utbud av artister som uppträder. Dessutom säljs konst och hantverk samt ekologiska livsmedelsprodukter. Extra plus för trevlig personal och vacker omgivning. Ett skönt ställe att tillbringa en dag på.

strommafarmlodge.com

Annons
Annons
Surfparadiset Apelviken.

Surfparadiset Apelviken.

Foto: Utterström Photography/Alamy

2 / 5

Glass – Surf Saloon

Surfparadiset Apelviken. Foto: Utterström Photography/Alamy

Surf Saloon ligger i Apelviken intill Majas. Här kan man hyra surfutrustning och det finns också en skön glassbar där man kan beställa Elvis banana split och vila upp sig mellan saltvattenpassen. Det går också att hyra bungalows, men tyvärr är det oftast fullbokat. Vill man inte äta glass, surfa eller gå till Majas på konsert så ligger den legendariska krogen John’s Place i närheten.

Adress: Tångkörarvägen 17, surfsaloon.se

Annons
Annons
Stefan Sollfors/Alamy
Foto: Stefan Sollfors/Alamy

3 / 5

Restaurang – Majas vid havet

Foto: Stefan Sollfors/Alamy

Coolt spelställe i legendariska surfparadiset Apelviken där alla möjliga typer av artister uppträder på sommaren, och ibland även under juletid. Jag har själv stått på scen där i olika konstellationer, nu senast med Tonbruket och Titiyo. Utöver trevlig personal är maten väldigt bra och dryckesutbudet klart godkänt. Ett måste för den som vill ha riktigt kul i livet och är sugen på att ta sig ett nattbad efter allt festande.

Adress: Tångkörarvägen 15, majas.nu

Annons
Annons
Varbers vackra fästning.

Varbers vackra fästning.

Foto: Alamy

4 / 5

Museum – Varbergs fästning

Varbers vackra fästning. Foto: Alamy

Gammal välbevarad 1600-talsborg som genom historien framförallt har använts som fängelse innan det blev museum med tillhörande vandrarhem. Här finns den omtalade Bockstensmannen att beskåda, både som mossigt originalskelett och rekonstruerad docka som han ungefär såg ut. Inte helt olik John Lennon faktiskt. Det ligger också en mysig vinbar i anslutning till vandrarhemmet och på toppen av fästningen kan man en solig dag njuta av en fantastisk utsikt över havet. Om man vill slå sig ned och ta en ordentlig syretripp är detta ett perfekt ställe att andas in och ut på.

museumhalland.se

Annons
Annons
Hotell Havanna är ett närmare alternativ än Kuba.

Hotell Havanna är ett närmare alternativ än Kuba.

Foto: Daniel Ehn

5 / 5

Boende – Hotell Havanna

Hotell Havanna är ett närmare alternativ än Kuba. Foto: Daniel Ehn

För den som redan upplevt sköna Hotell Gästis med Leninbadet i Varberg och inte orkar eller har råd att ta sig till Kuba är detta hotell ett absolut måste. Ett ganska nytt ställe i centrala Varberg, lite drygt 300 meter från havet. Mysiga rum, välfylld bar, fantastiskt spa samt en kubansk inredningsstil som får en att baxna. Rom- och cigarrutbudet är obegränsat, så är du en Kubafantast, avslappnad sol- och vårare eller kvasiintellektuellt lagd posör som emellanåt gillar att tända en väldoftande cigarr är detta ett lysande ställe att bolma på. Hotellfrukosten går heller inte av för hackor, i synnerhet inte den utsökta svampomeletten! För övrigt är det hyfsade priser vad gäller rum och bar.

Adress: Krabbes väg 4, hotellhavanna.se

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons