Annons

”Vi triangulerade för mycket med S”

”Läget är allvarligt i Kristdemokraterna”, menar partiledaren Ebba Busch Thor som i helgen samlar ett KD med svagt väljarstöd till kommun- och landstingsdagar i Karlstad. I Ledarintervjun berättar partiledaren att hon känner sig färdig i opposition.

Under strecket
Publicerad

KD får 2,8 procent i Sifos mätning den 19 mars och du är föräldraledig på deltid. Hur skulle du beskriva situationen för KD?

– Läget är allvarligt, men jag är inte orolig. Anledningen är att vi 2014 konstaterade att vi behövde utveckla vår politik och ge svar på det människor undrar över. Förra året innebar ett stort förändringsarbete där vi tog fram ny politik, som vi behöver göra känd. Jag tror fortfarande att det är få som vet att vi exempelvis helt vill slopa pensionärsskatten, få vet att vi har utvecklat vår familjepolitik med ett jobbskatteavdrag för familjer och möjlighet att överlåta föräldradagar helt fritt, även utanför familjen men till någon man litar på och känner sig trygg med. Och att vi verkligen tar trygghetsfrågorna på stort allvar när det gäller behovet av fler poliser.

Annons
Annons
Annons