Annons

E-post kan höja min stressnivå

Det är måndag morgon och jag är tillbaka på jobbet efter två veckors semester. Startar datorn och öppnar alla program. Möts av drygt 600 olästa, obesvarade och till stor del oönskade mejl. Gäspar uppgivet.

Under strecket
Publicerad

Det är pressmeddelanden och andra massutskick varvat med sådant som borde plockats upp av vårt spamfilter. Insprängt i flödet finns ett och annat viktigt mejl. Mycket av förmiddagen fick således läggas på att sortera igenom korrespondensen. Men ju fler mejl jag läste, tog bort och besvarade, desto större blev min irritation över e-post som kommunikationslösning.

E-post är inte som min rss-läsare, sociala nätverk eller mikrobloggar som Twitter och Jaiku. Det är informationsflöden som jag känner att jag har kontroll över – jag kan schemalägga min läsning av dem och om jag inte hinner med att kolla av allt gör det inget. Ett sporadiskt läsande ingår liksom i konceptet – den som skickar ett meddelande i dessa kanaler förväntar sig sällan ett omedelbart svar. Det är okej att dyka in och ut lite som man vill i den strida strömmen.

Annons
Annons
Annons