Annons

”E-handeln är högprioriterad för PostNord”

Foto: Tomas Oneborg

Ogvall konstaterar att e-handlare som inte tar hand som sina kunder inte blir långlivade. Likaså är villkoren för PostNord. Vi har konkurrens på alla områden utan just på den tjänst där du postar din försändelse i den gula lådan, skriver Per Mossberg, PostNord AB, i en replik.

Under strecket
Publicerad

Per Mossberg

Foto: PostNord

Svensk Digital Handels vd Jonas Ogvall kommenterar i en debattartikel i SvD Näringsliv (2/10) förslagen från postlagsutredaren Kristina Jonäng. Ogvall gör gällande att utredaren föreslår slopande av kravet på övernattbefordran liksom prishöjningar för många av de varor som e-handlarna skickar. Dessutom framhålls avsaknaden av kontrakt vilket leder till osäkerhet om när en vara kommer att levereras. Ogvall efterlyser, slutligen, krav på ett kundlöfte från PostNord om att hundra procent av alla brev ska delas ut över natt. Om så icke sker ska sanktioner finnas.

En lustighet i Ogvalls artikel är att han också framhåller att PostNord inte ska kunna gömma sig bakom lagar och förordningar. Om denna plädering för laglöshet kom från någon annan än Ogvall skulle det med rätta uppfattas som uppseendeväckande. Jag bortser här från Ogvalls inlägg i denna del.

Annons
Annons
Annons